Family Jam Tignes || Meivakantie 26-4-2025


Op deze pagina kun je binnenkort de Family Jam boeken in onze bekende, gezellige en ruime Résidences Nevada, La Ferme & Jhana in Tignes Val Claret. Ook hebben wij prachtige appartementen in Extra ingekocht Residence Ynycio, aan de piste en Télémark ingekocht, luxe appartementen met zwembad, in de wijk Tignes-Lac . We zien jouw aanvraag graag tegemoet!

De Family Jam is in de Meivakantie van van 26 april tot 3 mei 2025, in Tignes, Frankrijk.

Wil je samen met je kids een fantastische week in de sneeuw? Met de lentezon in je gezicht kun je op de pistes en gletsjer van Tignes in de meivakantie nog super skiën of snowboarden (tot een hoogte van 3.600 meter!). De laatste paar jaar ligt er zelfs sneeuw tot aan het appartement. Tijdens de Family Jam gaat het om lekker boarden en skiën plus zoveel mogelijk leuke dingen doen. 's Ochtends zijn er Family Jam lessen voor de kids, 's middags ga je samen de pistes verkennen of bijvoorbeeld lekker zwemmen in één van de prachtige zwembaden van de Residences****. Lessen worden gegeven door onze eigen Family Jam Crew: lieve, leuke, Nederlandse leraren en leraressen in samenwerking met de locale skischool.

Elke middag worden activiteiten georganiseerd, waaronder een tekenwedstrijd en natuurlijk de minidisco. Voor tieners (12 - 18 jaar)hebben wij een apart "snowcamps" programma met o.a. tienerstappen, een junp contest en de pizza party. Met een slalom een een Funjump sluiten wij de Family Jam lesweek af: de kids kunnen dan aan alle ouders laten zien wat zij geleerd hebben.

Wat is er leuker dan een vakantie waar iedereen het gezellig heeft? Tijdens de Family Jam is het gebruikelijk dat de kinderen ook na het skiën en snowboarden met elkaar optrekken. En… als de kids het naar hun zin hebben is de vakantie ook voor mama en papa geslaagd!

:: Info & boeken Kerst Family Jam, Livigno
:: Info & boeken Krokus Family Jam, Laax
:: Extra ingekocht Residence Ynycio, aan de piste
:: Extra ingekocht Residence Télémark (in Tignes-Lac)

De Family Jam: óók voor de ouders
Ouders kunnen nadat hun kids zijn afgegeven aan de lessen aansluiten bij de Tour de Tignes (gratis). Wij zorgen dat je op tijd weer terug bent als de lessen zijn afgelopen. We bieden ook weer de mogelijkheid om (tegen betaling, onder voorbehoud van de omstandigheden en bij voldoende animo) een off piste experience te volgen. Daarnaast kun je je opgeven voor drie ochtenden les. Afgelopen seizoen zijn wij gestart met de "beetje onzeker" lessen. De “beetje onzeker” skilessen zijn voor alle mama’s en papa’s die al kunnen skiën maar het fijn vinden om tips mee te krijgen van een echte pro met enorm veel ervaring met ‘coachend’ skiën. Jij krijgt het zelfvertrouwen om weer ongedwongen en met plezier op de latten te staan! Zie meer onder het kopje 'lessen'.

Een beetje geschiedenis...
De Family Jam is begonnen als een vrienden-en-familie-vakantie. Al in 2002 gingen wij met ‘z’n allen’ in de meivakantie naar de sneeuw. Langere dagen met relatief veel zonneschijn, lagere prijzen, rustige pistes en tóch nog hele goede sneeuw maken het niet moeilijk om voor deze week te blijven kiezen. Elk jaar groeit de groep ‘Family Jammers’. Samen op vakantie zijn zonder verplichtingen, typeert de gemoedelijke en ongedwongen sfeer van de Family Jam. Iedereen is welkom.

Organisatie van de Family Jam
Verantwoordelijk voor de organisatie ter plaatse is Sylvia Kirschenmann, meervoudig Nederlands kampioen snowboarden en moeder van Sera en Zoey, die inmiddels volwassen zijn. Zij wordt tijdens de week bijgestaan door de Family Jam Crew: een groot aantal kindvriendelijke, skiënde en snowboardende alleskunners waaronder ervaren ‘juffen’ en ‘meesters’ van Nederlandse bodem. Het gastgebied Tignes, opvakantie.nl en de ESF Val Claret ondersteunen de Family Jam.

Waar slapen we?
Wij verblijven in appartementen in Tignes Val Claret , het hoogstgelegen deel van Tignes. In de verschillende appartementen kun je zelf koken. De appartementen zijn voor ruim en bieden luxe (****) faciliteiten. De sneeuw is vlakbij wat het heel gemakkelijk maakt om elkaar even af te wisselen en bijvoorbeeld tussendoor in je appartement met z'n allen te lunchen. Val Claret heeft een aantal winkeltjes en een paar gezellige terrasjes waar we lekker met een zonnetje in het gezicht kunnen uitpuffen na een dag inspanning. Voor je verblijf kun je kiezen voor verschillende opties. Onder het kopje ‘Accommodatie’ vind je meer informatie over de verschillende accommodaties. In deze prijstabel op deze pagina vind je de tarieven van La Ferme de Val Claret, Le Nevada en Jhana.

Extra Informatie, lessen en verhuur
We bieden tijdens de week een aantal lesmogelijkheden aan, waarbij we deels gebruik maken van eigen, Nederlandssprekende leraren en leraressen. Natuurlijk delen we alles zoveel mogelijk vantevoren in en houden we je ook op de hoogte van alle bijzonderheden aangaande de lessen. Ook voor de ouders bieden wij lesmogelijkheden aan, deze zijn deels i.s.m. de ESF. Als je interesse hebt in les, laat dat dan svp meteen bij je aanvraag weten, zodat we overal rekening mee kunnen houden! Je kunt de aangegeven lessen als extra optie aanvinken in je aanvraag - vergeet niet de ski- / snowboardervaring van jezelf of je kind(eren) in het veld opmerkingen aan te geven. Alle lessen worden gezamenlijk afgesloten op donderdagmiddag met de Family Jam Challenge! Meer informatie over de lessen vind je onder het kopje 'lessen'.

Respect the Mountains & Veiligheid
Veel kinderen komen tijdens de Family Jam voor het éérst in aanraking met bergen, sneeuw en wintersport. Natuurlijk leren zij bij ons ook de regels die gelden op de piste. Daarnaast probeert het team van de Family Jam de ouders & kinderen bewust(er) te maken van de gevolgen van wintersport. Met name door te wijzen op de pracht van de omgeving. We zien de berg als een groot speelterrein waar je veel lol kunt hebben, maar waar je ook voor moet zorgen.

Meer informatie & links
:: Family Jam op Facebook
:: Family Jam Filmpjes
:: Family Jam dansje, om te oefenen
:: Filmpje van de Krokus editie 2010

Kijk ook naar
:: Artikel over de Family Jam
:: Artikel op nu.nl over de Family Jam
:: de telegraaf; "Skiën in de meivakantie"
:: Alles over Tignes
:: Boek NU voor de Family Jam, Tignes
:: Boek NU voor de Kerst Family Jam, Livigno
:: Boek NU voor de Krokus Family Jam, Laax
:: Snowcamps voor kids 11+ zonder ouders
:: De Opening van het seizoen in Tignes en Val D'Isere voor ouders, zonder kids!

NB: prijzen & beschikbaarheid, programma en alle activiteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen en omstandigheden!

De vakanties op deze site zijn een selectie uit ons totale vakantieaanbod. Mocht deze vakantie dus niet precies zijn wat je zoekt dan kijken wij graag voor je verder. Geef in elk geval al je wensen, vragen en voorkeuren op in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier en wij houden er rekening mee! Alle informatie op deze site is onder voorbehoud van wijzigingen; prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra's Prijzen & Vertrekdata EtenLessen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon in euro's.

Inclusief in de reissom

* 7 nachten accommodatie
* Liftpas Tignes & Val D'Isere 6 dagen (ingaand op zondag)
* Deelname genoemde Family Jam extra's
* De mogelijkheid om je op te geven voor Family Jam Lessen (voor de kinderen incl NL-sprekende leraren) en activiteiten (exclusief voor alle Family Jam deelnemers).
* 1 x gratis internetaansluiting per appartement, gebruik overdekt zwembad & faciliteiten, lakens & handdoeken, opgemaakte bedden bij aankomst, eindschoonmaak.
* Gratis EXTRA nacht (3-5-2025) o.v.v. beschikbaarheid.

Verplichte extra's

Boekingskosten 25,00

Niet inclusief in de reissom

* Toeristenbelasting: ca. euro 2,50 p.p.p.d. (0 t/m 17 jaar gratis).
* Borg voor het appartement ca. 600 euro per appartement te betalen per creditcard.
* Per app. wordt één parkeerplaats in de garage gereserveerd, ter plekke te betalen a 50,- voor de hele week.

* Snowboard & skilessen extra opgeven (zie kopje 'extra's')
* Helmpje(s) niet inclusief, verplicht bij Family Jam lessen, bij te huren a 15,- (kids tot en met 11 jaar) of 20,- (12+).
* Bij verblijf in LA FERME en JHANA geldt: in deze residenties zijn geen zwembaden / wellness. Verblijf je in La Ferme of in Jhana dan kun je gebruik maken van de Wellness en het zwembad in Le Nevada. Met de liftpas heb je tevens dagelijks gratis toegang tot het Zwembad Le Lagon in Tignes Lac.

Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen. Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers en onvoorziene omstandigheden. Deelname voor eigen risico. Kortingen / acties zijn niet cumulatief.
Stuur deze vakantie aan iemand door.