NK Snowboarden: Rancho House Special 2015Vanaf:  639,-

Het NK Snowboarden (Nederlands Kampioenschap Snowboarden) aka Snowfest wordt van 29 maart tot gehouden in Laax, Zwitserland.

Je kunt hier een speciaal arrangement boeken voor Snowfest & het NK Snowboarden/NK freeskiën! We hebben alvast een pakket samengesteld dat uitgaat van 7 nachten verblijf met een aankomst op zaterdag en vertrek op zaterdag. Wil je liever zondag - zondag? Dan vragen zij dat voor je op! Het is ook mogelijk om korter te verblijven. Vraag jouw offerte op maat bij ons op.

Boeken met Kinderen
Afhankelijk van de leeftijd van jouw kind(eren) geldt er een mooie korting op de liftpas. Geef svp in de aanvraag de leeftijd van de kids door en wij brengen een offerte op maat uit, incl de juiste kinderkorting.

Rancho is door de ligging, het zwembad, de grote lobby met gratis internet en de ongedwongen sfeer zeer geschikt voor een verblijf met kids! Zij voelen zich al snel helemaal thuis en kunnen lekker hun gang gaan. Geef je evt (andere) voorkeur op in het veld opmerkingen van het aanvraagformulier en wij houden er rekening mee. Hier kun je ook al je verdere vragen en opmerkingen kwijt!

Stuur een aanvraag en je komt bovendien op de mailing lijst voor meer informatie en updates over het NK en snowboard-dingen. We zien je mailtjes en vragen in elk geval graag tegemoet.

NK-Snowboarden, links met de mogelijkheden!
:: Rocks Resort / NK pakket
:: Riders Palace (op indeling boeken)
:: Appartementen Val Signina
:: Val Signina / NK pakket
:: Foto's van het NK (Impressie)
:: De Site van Snowboard Holland

Laax, met zusterdorpen Flims en Falera is één van de mooiste, beste en bekendste snowboardgebieden van de wereld. Hier zijn snowboardhelden geboren, snowboardgeschiedenis geschreven en nog elk jaar vinden er de belangrijkste wedstrijden plaats. Ben je snowboarder, dan ben je er óf al geweest, óf je moet er echt nog eens naartoe. De beste riders van Nederland geven tips om de nieuwe generatie op te leiden tot proboarders. Ook 's avonds zijn er veel activiteiten en feesten om de riders te vermaken. Zowel de openingsfeesten als de slotfeesten van de NK zijn inmiddels legendarisch. Op de NK snowboard zijn vijf titels te verdelen (dames en heren). Er wordt gestreden in de volgende disciplines, parallelslalom, parallel reuzenslalom, halfpipe, big air en snowboardcross (zie programma).

De wedstrijden zijn bij Crap Sogn Gion, op 2228m boven zee. Crap Sogn Gion is als benaming natuurlijk niet uit te spreken: het is wel een geweldige verzamelplek in het midden de Weissen Arena. Vanaf het NoNamecafé kijk je op de twee grote pipes die strak geshaped op een steile helling liggen. Ook de rest van het park ligt aan je voeten. Railslides zijn er in alle bestaanbare varianten, meerdere rainbows, kinked, straight, S-, C- en straight boxen, een wallride en een grote A frame. Er is een flinke kickerline met 9 kickers met tafels van 5 tot 25 meter.

De slalompistes en boardercross zijn te zien vanaf de “RockBar”, een openlucht paraplubar, met grote tribunes waarop je in de zon kunt liggen, even relaxen of in een strandstoel je lunch geserveerd kunt krijgen. Bij Crap is een zelfbedieningsrestaurant, maar ook een supergoed restaurantje met plaatselijk specialiteiten genaamd “Capalari”. Dit snowboardcentrum van het gebied is vanaf Laax te bereiken via één enkele grote gondel. Vanaf Flims gaat er ook een snelle verbinding naar hetzelfde punt. Op het moment dat je beneden komt na een superlange dalafdaling sta je direct voor de Crap Bar in Laax Murschetg , dé verzamelplek na het plezier in de sneeuw. Alhoewel: de lol is dan nog niet afgelopen, zeker niet bij de NK. Ook bij beneden is er steeds van alles te doen, daarover later meer. Beneden in het dorp zit the Riders Palace, een hotel dat erg geschikt is voor snowboarders. Het hotel ziet er prachtig uit van binnen, vooral de ruime bar en hal zijn erg mooi. Onder het hotel zit de Club waar parties en optredens worden gehouden van onder ander the Wailers, Busta Rhymes, Gang Starr en MOP. Al met al een mooi decor voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Zoals altijd weer is deze week gevuld met allerlei activiteiten die snowboarders aanspreken. Natuurlijk bestaat de kern van het evenement uit de wedstrijden om de Nederlandse titels, maar de gezelligheid voert toch de boventoon. Een sfeer van sportieve competitiviteit, persoonlijke expressie, gekke spontane acties, maar ook een sfeer van onderlinge vriendschap en gedeelde interesses.
:: Wedstrijden. Je kunt Nederlands kampioen worden in zes disciplines: bij de parallel giantslalom, halfpipe, Big Air, slopestyle, parallelslalom en de Swatch Boarder-X. Ook al zul je bij die wedstrijden de beste boarders van Nederland aantreffen, iedereen kan meedoen. Er worden namelijk geen limieten gesteld aan deelname. Wel moet je lid zijn, (of worden) van Snowboard Holland of de NSkiV.
:: Trainingen. Trainen voor de wedstrijden kan tijdens het NK op zeer professionele wijze. Bij de open trainingen zijn de officiele selectietrainers, rookieteamtrainers en andere teamtrainers aanwezig. Zij helpen alle riders zich voor te bereiden op de wedstrijden. Voor alle eventdeelnemers gratis!
:: Clinics. Snowboarden is altijd je grens een beetje verleggen, elke dag en onafhankelijk van hoe goed je bent. Er zijn clinics te volgen op verschillende levels: een firsttimefreestyle-clinic bijvoorbeeld, waar de eerste jumps en tricks worden gemaakt.
:: Feestjes. Zoals elk jaar wordt iedereen welkom geheten bij de openingparty. Een gezellig weerzien van de Dutch riders en meestal wordt de toon daarmee goed gezet.

Deelname aan de wedstrijden
Deelname aan de officiële wedstrijden kost 15 euro per wedstrijd, 6 wedstrijden kost ca. 75 euro. Je moet voor deelname aan deze wedstrijden ook lid zijn van Snowboard Holland. Meer informatie over Snowboard Holland en over hoe je lid kunt worden vind je onder: De Site van Snowboard Holland

De vakanties op deze site zijn een selectie uit ons totale vakantieaanbod. Mocht deze vakantie dus niet precies zijn wat je zoekt dan kijken wij graag voor je verder. Geef in elk geval al je wensen, vragen en voorkeuren op in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier en wij houden er rekening mee! Alle informatie op deze site is onder voorbehoud van wijzigingen; prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra's Prijzen & Vertrekdata EtenLessen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon in euro's. Prijzen zijn VANAF tarieven gebaseerd op beschikbaarheid en ovv tariefswijziging.

Inclusief in de reissom

* Verblijf 7 n.(za - za), incl lakens, handdoeken, eindschoonmaak
* Liftpas 6 dgn (Alpenarena)
* Deelname aan alle side events (o.a. clinics & sessions) (als je lid bent van de Nederlandse Ski Vereniging)

Verplichte extra's

Boekingskosten 20,00

Niet inclusief in de reissom

* toeristenbelasting, ter plekke (bij incheck) 4 CHF p.p. (12+)
* deelname aan alle side events (o.a. clinics & sessions), als je niet lid bent van NskiV.
* => let op: Event Pass is voor leden van de Nederlandse Ski Vereniging INCLUSIEF!
* Deelname aan de officiële wedstrijden is NIET INCLUSIEF kost 15 euro per wedstrijd, 5 wedstrijden kost ca. 55 euro. Opgeven en betalen voor deelname aan de wedstrijden ter plekke. Om mee te doen aan de wedstrijden moet je lid zijn van SNOWBOARD HOLLAND (kosten ca. 35 euro).
* Parkeerkosten
Stuur deze vakantie aan iemand door.